Gewichtsconsulent

Visie

  • Houdt je ook van lekker eten?
  • Vindt je het moeilijk om dat patatje te weerstaan als je langs de patatkraam komt en die heerlijke lucht ruikt van vers gebakken patat?
  • Vindt je het ook zo lastig om in gezelschap dat extra wijntje te laten staan?
  • Vindt je het bijna niet te doen om in een restaurant te kiezen voor het gezondste menu in plaats van de saté?
  • Baal je ervan dat je jouw favoriete broek niet meer aan kunt?
  • Voel je je  moe als je uit bed komt?

We zullen hier allemaal wel iets van herkennen. Het is niet eenvoudig om al dat lekkere eten wat we dagelijks zien of ruiken te weerstaan.

Toch is het mogelijk om je voedingsgewoontes aan te passen en om lekker te blijven genieten van het eten. Door iets minder te eten, gezondere keuzes te maken en meer te bewegen kun je al veel bereiken.

 Je hoeft geen pakjes en zakjes te gebruiken om toch lekker te koken.  Als je kiest voor Puur en Gezond eten is dit de beste oplossing voor overgewicht en andere gezondheidsproblemen. Als BGN gewichtsconsulent (Beroepsgroep Gewichtsconsulenten Nederland) deel ik de visie zoals die gehanteerd wordt door het voedingscentrum. Dat betekent dat ik uitga van de schijf van vijf. Iedere dag regelmatig, gevarieerd en vers eten, zorgt ervoor dat je alle essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt. Voldoende bewegen is daarbij ook van belang.

Als je overgewicht hebt en je verliest 5 tot 10% van uw gewicht, heeft dit al positieve gevolgen voor je gezondheid. Vaak betekent dit dat je 500 gram per week moet afvallen. Dit is een geleidelijke en natuurlijke manier van afvallen, waardoor het gewichtsverlies blijvend zal zijn.

 

www.PuurGezond.nl