Kookworkshops

De Griekse keuken

Het mediterrane dieet waaronder de Griekse keuken wordt beschouwd als een van de gezondste en voorkomt o.a. hart en vaatziekten. De Grieken hebben een sterke voorkeur voor verse producten met een hoge kwaliteit. Ze gebruiken veel olijfolie en plantaardige bestanddelen, dagverse seizoensgroenten, verse kruiden die ze veelal zelf plukken en overal vrij in de natuur groeien, vis en zeevruchten, peulvruchten en mager vlees. In de Griekse keuken wordt er niet met kant en klare toevoegingen gewerkt.

agiro_w
Argiro laat zien hoe je Stifado maakt.

Deze keuken inspireert mij enorm. Voor mij betekent het “terug naar de basis”, alles wat je in pakjes en zakjes koopt kun je zelf maken en is veel smaakvoller en gezonder. Ik heb een aantal Griekse kookworkshops mogen volgen bij Argiro Zafiri, een Griekse topchef. Van haar heb ik veel geleerd en die manier van koken wil ik graag overbrengen. De Griekse keuken is de gezondste keuken!

Verras je vrienden thuis op een zelfgemaakte Stifado en een smaakvolle Tzatziki. Geef ze het gevoel dat ze in Griekenland zijn.

Je leert eenvoudige, betaalbare en gezonde maaltijden te bereiden, die je zonder problemen kunt inpassen in je dagelijkse voedingspatroon. Onder het genot van een glaasje ouzo of retsina beleef je een heerlijke middag of avond in een Griekse tuin in Zeist.

Datum en gerechten in overleg.