Over Petersedieeet

over mij

Gezondheid, gezonde voeding, leefstijl, lekker en gezond koken met verse producten en kruiden heeft altijd mijn belangstelling gehad. Een logisch gevolg was dan ook dat ik in 1993 ben begonnen aan de Lerarenopleiding Gezondheidskunde en Omgangskunde. Het waren vooral de kooklessen die ik het leukste vond in de bijna 20 jaar dat ik werkzaam was in het onderwijs. Ook als ik ’s avonds moe van het werk thuis kwam, gaf koken en lekker eten me altijd weer nieuwe energie.

mariel

Twee jaar geleden heb ik besloten om mijn baan als lerares op te zeggen en te gaan doen wat ik echt leuk vind:

  • Mensen begeleiden om gezondere keuzes te maken wat betreft hun voeding en leefstijl;
  • Mensen begeleiden die willen afvallen of aankomen;
  • Diverse kookworkshops geven.

Dit resulteerde voor mij in de opleiding tot gewichtsconsulent.

Ik mag mij vanaf 1 september 2013 een BGN gewichtsconsulent noemen en ik ben aangesloten bij de Beroepsgroep Gewichtsconsulenten Nederland. Door mijn jarenlange onderwijservaring kan ik nu mijn kennis over gezondheid, gezonde voeding en het begeleiden/coachen van mensen combineren in mijn werk als gewichtsconsulent.

Tijdens mijn reizen door Azië, Noord Afrika, het Midden-Oosten en Zuid-Europa heb ik inspiratie opgedaan die ik toepas bij het bereiden van maaltijden en het geven van voedingsadviezen. De Griekse keuken is favoriet, omdat hier veel gebruik wordt gemaakt van verse producten van het seizoen, peulvruchten en van olijfolie en vis.

Ik vind het fijn als mensen weer lekker in hun vel zitten, zich fit en energiek voelen. Voeding en beweging spelen hierbij een belangrijke rol. Ik wil je hierbij graag helpen.

Met vriendelijke groeten,
Mariël Peterse